Dwarslopers Dialogen

Over de toekomst van de mens en de aarde – Wat betekent ‘de vrije mens’ anno 2024?


Wat betekenen de ontwikkelingen op het gebied van technologie en klimaat voor de menselijke vrijheid? De vraag dient zich aan of het narratief van zich almaar emanciperende individuen (mensen, dingen en machines) het juiste narratief is. Kan de individuele mens wel omgaan met de gevolgen van zijn individueel uitgeleefde vrijheid? En hoe verhoudt vrijheid zich tot verantwoordelijkheid?

DE VRIJE MENS (13 APRIL) 

In het Dwarslopers Festival De Vrije Mens gaan wetenschappers, kunstenaars en (sociaal)ondernemers in op deze thematiek. De nadruk ligt dus op De Vrije Mens in relatie tot ontwikkelingen op het gebied van technologie en klimaatproblematiek. Het Dwarslopers Festival biedt een podium voor onderzoek, interactie en stof tot nadenken. Wij bewegen daar waar het schuurt, daar waar de uitdagende vragen liggen. Met de multidisciplinaire cross-over programmering van het festival bieden we ruimte voor een veelzijdig onderzoeken, ervaren en beleven van het thema. 

Alle info

Waar: Cultuur- en congrescentrm Antropia, Hoofdstraat 8, 3972 LA Driebergen
Wanneer: zaterdag 13 april 2024
Tijden: inloop 13:00 uur; aanvang 13:30 uur; einde ca. 18:30 uur
Kosten: ticket voor 1 persoon: € 18,50 (prijs is exclusief € 1,21 administratiekosten, inclusief koffie/thee bij aankomst. Borrel na afloop optioneel.