Tulku Lobsang Rinpoche

Beleef op donderdag 2 mei 2024 'Leven vrij van angst en verwachtingen'  met Tulku Lobsang Rinpoche.

We bevinden ons in een wereld vol enorme uitdagingen. Terwijl we proberen overeind te blijven, balanceren we vaak tussen angst en verwachtingen. Daarmee doen we onszelf en de wereld tekort. Angst belemmert ons om natuurgetrouwe stappen te zetten en het verleden los te laten. Onze verwachtingen trekken ons naar de toekomst en weerhouden ons ervan in het hier en nu te leven. Hierdoor komen we eigenlijk nooit tot vol psychisch, emotioneel en lichamelijk welzijn. 


Deze bijzondere dag wordt georganiseerd door Optimist Media, Antropia Cultuur-en Congrescentrum, Body Oriented Learning Academy en Orange Tree Academy.

Tulku Lobsang Rinpoche is een hoge boeddhistische meester en leraar. Hij werd geboren in Amdo, in het noordoosten van Tibet. Tulku-la werd op 13-jarige leeftijd erkend als de achtste reïncarnatie van de Nyentse Lama. Rinpoche baseert zijn lessen op de eeuwenoude kennis van Tantrayana, de basis van zowel het Tibetaans boeddhisme als de Tibetaanse geneeskunde. Tulku-la reist door Europa, Amerika en Azië om zijn diepgaande kennis van deze kostbare wijsheid te delen.

 

‘Fear does not have the power to save us from suffering.
Expectations do not have the power to make us happy.’ 

 - Tulku Lobsang Rinpoche 

Tijdens deze bijzondere dag zal Tulku Lobsang Rinpoche bespreken hoe we op een andere manier met de uitdagingen in ons leven kunnen omgaan. Hij zal een benadering delen die vrij is van angst en verwachtingen, maar vervuld is van vertrouwen, compassie en vastberadenheid. 


Tulku Lobsang Rinpoche staat bekend als een zeer gerespecteerde Tibetaans-Boeddhistische leermeester die op unieke wijze eeuwenoude Boeddhistische wijsheden vertaalt naar een praktische en begrijpelijke realiteit. Zijn humorvolle aanpak en heldere uitleg maken het voor eenieder mogelijk om deze oude wijsheden voor zichzelf te leren ontdekken. 

Tulku Lobsang Rinpoche's lessen worden gekenmerkt door zijn vriendelijke, humoristische en hartelijke aard. Rinpoche slaat een brug tussen werelden en vertaalt de oude wijsheid van zijn eerbiedwaardige overdrachtslijn in praktische adviezen voor vandaag. Tulku-la's grootste wens is om het lijden in de wereld te verminderen door deze diepgaande schat aan wijsheid te delen. Rinpoche's traditionele achtergrond en charismatische, directe stijl maken hem tot een wonderbaarlijke en wijze leraar.

Alle info

Datum: 2 mei 2024

Locatie: Antropia Cultuur-en Congrescentrum, Hoofdstraat 8, Driebergen (t.o. CS station)

Prijs:  179,- (incl. BTW en lunch)
 

Start: 10:00u (inloop vanaf 9:30u), einde 16:30u.

N.B.: Tulku Lobsang Rinpoche spreekt geen Nederlands, maar Engels.